Kwetsbaarheid

Geplaatst op 23.09.2015 in Artikelen  | 2 Reacties

Ik schrijf en lees veel over de kracht van kwetsbaarheid. Het is het thema van mijn website www.mariekekruitwagen.nl Dan kun je er natuurlijk op wachten dat dit thema ook mijn deur niet voorbij gaat. Voor mij is Kwetsbaarheid deze week…alleen naar het Happinez festival gaan.

Het staat al een tijd op mijn verlanglijst. Het Happinez festival meemaken en ervaren. Inspiratie opdoen, genieten van alle sprekers, de muziek, het eten, de ontspannen sfeer. Tenminste, in mijn gedachten heb ik dat beeld gevormd. In eerste instantie besluit ik om alleen te gaan. Er dient zich niet meteen een enthousiaste reisgenoot aan en ik vind het ook best een uitdaging om te ervaren hoe het is om alleen te gaan. Ik koop een kaartje en laat het los… 12036815_10154140716495278_3979780426754987182_n

Een aantal weken daarna ben ik bij een vriendin. Zij wil graag mee en nodigt nog wat andere vriendinnen uit. Helemaal prima. Stiekem ook wel heel gezellig om samen te gaan. En tegelijkertijd een uitdaging om op het festival zelf ook dan mijn eigen plan te trekken. Als je alleen bent, gaat dat toch makkelijker.
Het is bijna zover, nog twee dagen. Ik open mijn mail en lees dat één van de vriendinnen ervoor kiest om op vakantie te gaan. Zij zegt het Happinez festival af. Een domper. Ik begrijp haar keuze, al vind ik het wel jammer. Dan maar met z’n tweeën op pad. Maar de andere vriendin haakt ook af. Ik voel me alleen en verdrietig. Dit is voor mij omschakelen. Nu ga ik dus toch alleen. Geen ramp, maar wel spannend. De nacht ervoor slaap ik slecht, toch wel zenuwachtig.

Ik heb alles goed voorbereid; voldoende benzine, contant geld op zak. De routebeschrijving uitgedraaid. Toegangsticket bij me. Daar ga ik. Het voelt een beetje als op avontuur gaan. Mijn eigen plan trekken. Voor de eerste workshop ben ik veel te vroeg. Ik mag nog niet naar binnen. Blijkbaar heb ik mij in de tijd vergist. Ik schaam me een beetje. Even wennen en landen en het programma er nog maar eens bij pakken.

Vervolgens geniet ik die dag van inspirerende sprekers, een mooie film, boeiende gesprekken met vreemde mensen, heerlijk eten. Muziek. Ik voel me fijn met mezelf en helemaal niet alleen. Ik kan mijn eigen gang gaan en alles verloopt precies goed. Dit komt mede door de fijne sfeer die aanwezig is. De volgende keer ga ik liever samen. Met als uitdaging om vanuit de verbinding met de groep, mijn eigen plan te trekken. De dingen doen waar ik voor kom.

2 reacties op “Kwetsbaarheid

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.