Ontstaan van ”Mooi met kanker!”

Ik heb me hiervoor laten inspireren door een vriendin. Geconfronteerd met borstkanker, heeft zij de moed gehad om zich kwetsbaar en op een mooie manier, herkenbaar door mij te laten fotograferen. Hier vertelt zij haar ervaringen over het maken van de foto’s. Als inspiratie voor anderen.

Proud to be a woman

Ik denk dat iedere vrouw met borstkanker op jongere leeftijd dit zou moeten doen. Het is een fantastische herinnering aan je lichaam. Een ode aan het vrouw-zijn. 

Ik voel me mooi, jong en levenslustig en ik wil graag een tastbare herinnering aan deze tijd. Een herinnering waar ik later als ik oud ben met bewondering naar kan kijken. Kijk, dat was ik. Zo zag ik er toen uit. Als ode aan mijn mooie lichaam en als herinnering voor later wil ik graag een fotoshoot laten maken. Mooie, sexy foto’s van mijn lichaam en borsten waar ik later met trots naar kan kijken. Een beetje een oppepper voor als ik straks gehavend uit de strijd tevoorschijn kom.

Een lieve, creatieve vriendin neemt de uitdaging aan. En samen maken we er een leuke middag van. We scheppen er allebei plezier in. We gaan in de weer met achtergrond doeken, bouwen een decor, zoeken samen de lingerie uit, werken met sjaals, stenen, knuffels en rozenblaadjes. Ze maakt heel veel foto’s, zodat ik niet als een verstarde mummie hoef te lachen, maar gewoon voor de camera kan bewegen, waardoor het heel natuurlijk overkomt. Er zitten een paar hele mooie foto’s tussen. We kiezen de top vijf aan foto’s uit en noemen deze serie:

‘Proud to be a Woman’.