Verliefd..

Geplaatst op 29.05.2015 in Artikelen  | Laat een reactie achter

Liefde is eigenlijk niets anders dan je kwetsbaar opstellen en dat is wat ik nu doe in mijn werk. Ik ga helemaal op in de vrouwen van wie ik foto’s en een Leefboek maak. Word als het ware verliefd op ze, hang aan hun lippen als ze vertellen en stel me open. Als er afstand is kom je nooit tot de kern, je openstellen hoort er dus bij. Dit is meest waardevolle les die ik in mijn leven heb geleerd.

Foto Marieke Kruitwagen3Deze week ervaar ik iets wat hier mooi op aansluit. Een vrouw uit mijn biodanzagroep vertelt mij dat als ik haar aankijk, zij voelt dat ik haar ook echt zie. Haar essentie zie. Deze mooie eigenschap van mijzelf zet ik graag in mijn werk in.

 

Naast het maken van foto’s en een leefboek van vrouwen met borstkanker, heb ik mijn horizon verbreed. Verwerking, afscheid nemen van, een nieuw begin. Het is allemaal aanwezig in elke verandering in je leven. Bij elke heftige verandering van je lichaam, waardoor je mogelijkheden veranderen. Zo ontwerp ik op dit moment een Leefboek voor een vrouw met een onzichtbare handicap. Een Leefboek, dat haar levensverhaal omvat. Beelden en tekst over haar leven met deze handicap. Als verwerking. Ik leef mij in, zie haar essentie. En stel me open voor haar leven.

Deze universele lessen die in elke verandering zitten, inspireren mij om de essentie van een ieder te blijven zien, me kwetsbaar en open op te stellen. Met als doel dat ik mag bijdragen aan een stukje verwerking. Tevens is het een stuk verwerking voor mezelf. De mensen met wie ik werk, inspireren mij. Ik leer van hen om met de veranderingen in mijn leven om te gaan. Verliefd te blijven op mezelf, de mensheid, het leven. 

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.